MČR v maratonu + 5. závod ČP mládeže

05.10.2015 20:31

Náš team se zúčastnil, jak už bylo avizováno MČR v maratonu a 5. Českého poháru mládeže v Týně nad Vltavou. To, že byla výprava úspěšná, netvrdí jen tento článek, ale především počet medailí, které byly v tomto závodě získány. To samozřejmě nepotěší škarohlídy, kteří nám nepřejí úspěch, ale je třeba konstatovat, že za poslední půl rok, naše výsledky hovoří jasně.

Medailovou žeň zahájil Tomáš Nejedlo jr., účastník MS v kanoistickém maratonu v maďarském Györu 2015, který pro náš oddíl získal v kategorii K1 junioři 3. příčku, tedy bronzovou medaili. V dalším závodě „zabodovala“ Kateřina Mílová, která obsadila velmi pěkné 4. místo v kategorii K1 dorostenky. Následně naší připravenost potvrdil Filip Truhlář, který získal další z cenných kovů a to rovněž bronzovou medaili v kategorii K1 benjamínci A.

Na závěr sobotního dne v kategorii C1 benjamínci B + C získal 3. místo „céčkový“ benjamínek Artur Kot, který porazil několik o rok starších soupeřů.

Nedělní den zahalený do mlhy, opět rozjasnil zisk cenného kovu v kategorii C2 benjamínci A+B+C, kde Artur Kot společně Aronem Zuchou ze Žamberka vybojoval po urputném boji 3. místo.

V náročné kategorii maratonu K1 ženy závodila i naše trenérka Martina Rödlová s Vilmou Nedbalovou. Bohužel po 1/3 třetině závodu, kdy obě děvčata svým soupeřkám ujížděli o více jak 500 m, došlo při přeběhu k technické závadě na kormidle jejich kajaku, která jim bohužel nedovolila pokračovat v jízdě.

Tyto závody byly posledními závody sezony a proto nezbývá, než se těšit na sezonu nastávající. Věřím, že následující sezona, bude ještě daleko úspěšnější, než sezona letošní. Držíme palce !