Připomenutí - akce 2017

11.12.2016 17:18

Opětovně připomínáme a upřesňujeme následující informace:

Vzhledem k tomu, že již v tomto předvánočním čase spousta rodičů je již povinna ve svém zaměstnání sdělit svým zaměstnavatelům a spolupracovníkům termíny své letní dovolené, věnujte prosím pozornost následujícím informacím.

Všichni závodníci našeho oddílu, jsou povinni účastnit se závodů tzv. Českého poháru (ČP). U větších závodníků výsledky a u malých závodníků účast na těchto závodech má vliv na přidělování finančních prostředků od Českého svazu kanoistiky. Vzhledem k tomu, že rychlostní kanoistika nepatří mezi vybrané sporty jako jsou například fotbal a hokej, potřebuje náš oddíl i sebemenší finanční prostředky a ty jsou právě závislé na výsledcích a účasti závodníků na závodech ČP.

Účast na závodech lokálního typu, je pro děti potřebná nejen z důvodu tréninku (závod je nejlepší trénink) a především i pro získání tzv. závodních zkušeností.


V tomto termínu jsou již známy termíny závodů pro rok 2017, kterých se náš oddíl zúčastní. Termíny lokálních závodů se mohou ještě měnit a proto je třeba sledovat náš web.


Z důvodů shora uvedených právě Vás, rodiče, žádáme abyste přizpůsobily návštěvy babiček, plány dovolených s dětmi v jarním a letním období právě tak, aby nedošlo ke kolizi Vašich dovolených se závody ČP.

Nejdůležitější akcí roku je Mistrovství republiky ČR, které se koná 21.7. - 23.7.2016. Tomuto závodu vždy předchází letní soustředění a intenzivní trénink. Ani v tomto období neplánujte prosím takové aktivity, které by omezily kanoistický trénink Vašich ratolestí. Proto prosím směřujte své dovolené a tábory na měsíc srpen.

Na závěr je nutno připomenout, že náš oddíl pořádá na jaře (snad 13.5.2016) závody na řece Labi na náplavce v Hradci Králové. Těchto závodů je více než povinnost se zúčastnit (pro závodníky). Tato povinnost samozřejmě platí i pro všechny příbuzné malých závodníků :) Loňský ročník Hradeckého kilometru měl obrovské ohlasy u kanoistické veřejnosti i u diváků, kteří se na závody přišli podívat.