Soustředění !

09.04.2016 20:28

So - Vážení zainteresovaní,

na Jarní soustředění na Hracholuskách jsme po velmi hektickém odjezdu dorazili díky panu Slezákovi a jeho perfektně připravenému vozu zcela bez problémů a včas (akorát na oběd). "Plzeňáci" i když trochu posmutnělí po včerejší prohře se Spartou nás vřele přivítali.

Po dobrém obědě jsme se hned ubytovali v chatkách a vyrazili na vodu. Zaplněný Butovský úsek Hracholuské přehrady např. zažil za přítomnosti a následném potlesku přihlížejících rybářů odjezd hned dvou čtyřkanoií. Všichni zúčastnění si první volnější trénink pochvalovali. Samozřejmě se u některých jedinců v brzké době po večeři projevoval hlad, takže "trenérská rada" usoudila, že je třeba závodníkům poskytovat i druhou večeři :D.

Na zítřejší trénink se zcela jistě všichni těší, neb jej zahajujeme ranním rozklusem.

Samozřejmě se zítra pokusíme pořídit i nějakou fotodokumentaci. 

Ne - Dnes jsme se probudili do bezvětrného dne. Dopoledne jsme téměř všichni vyrazili na singly. Matěj s Bártem vyrazili na debla a statečně se řítila po řece Mži směrem k hrázi. Singlíři měli možnost si poměřit své síly s "Prazdrojákama".

Několik nových fotek najdete v galerii.

Nedělní odpoledne bylo lehce slunečné, ale bohužel nám foukal silný vítr. Za svoje tréninkové nasazení v této fujavici zaslouží pochvalu zejména Lucka a na debl kanoi Matěj s Bártem.

Po - Ač nikdy se nemýlící se norové ukazují na svém radaru slunečno, tak opak je pravdou. Probudili jsme se do zamračeného teplotně nízkého dne (fakt kosa - 5 C°). Naši náladu však pozvedla docela dobrá snídaně. Nás ale nic neodradí, protože jsem se přijeli "soustředit". Takže za chvilku vyrážíme ...

Dopolední trénink jsme odjeli opět s maximálním nasazením. Ač jsme doufali, že ná odpolední počasí bude trochu přívětivější, bohužel se tak nestalo. Přesto jsme opět vyrazili na vodu. Opět jsem udělali nějakou foto dokumentaci a nafilmovali několik jedinců. Večer pravděpodobně dojde k "promítání" jejich výkonů na vodě.

V galerii opět nové foto.

Út - Obrovská ranní mlha, že by se dala krájet. Následně však ustoupila a konečně na nás vykouklo krásné jarní sluníčko. Snad nám tak krásné počasí vydrží i na odpolední trénink, který bude náročný a měřený. Odpolední měřený trénink byl jakousi zkouškou na MČR v Mostě. Mnozí překvapili svoji výkonností a někteří zjistili, že rychlostní kanoistika není zas tak jednoduchá věc. Po ukončení měřeného tréninku, si začínající kanoisti vyzkoušeli jaké je to na MC1 a na pořádné závodní úzké C2. Kupodivu jejich sporý oděv na tuto zkoušku, zůstal suchý.

St - Volný den (ne však zcela :D). Dopoledne jsem absolvovali několika kilometrový okruh kolem přehrady. (Několik fotek opět v galerii). Odpoledne se všichni zúčastní zajímavých biatlonových závodů.

Čt - Slušně: Leje a leje ! Teď před tréninkem, se nám počasí naštěstí udobřilo. Přestalo pršet a není zima. Po snídani jsme si promítli náš trénink. Trenéři zkušeným okem ohodnotili každého ze závodníků. Někteří byli pochváleni a někteří zjistili, když sami sebe viděli, že je ještě potřeba na sobě pracovat. Při dopoledním tréninku se opět dostala ke slovu čtyřkánoi, což je pro začínající kanoisty neocenitelná pomoc. Odpoledne nás nepatrně zastihla marodka a tak jsem museli trénink řešit operativně. Pan Karel Kožíšek (trenér PPL) nám opět velmi ochotně podal pomocnou ruku a vzal naši kanoistku na netradiční trojloď.

Pá - Dnes jsme absolvovali opakovaně měřený trénink. Bylo na všech vidět pořádné tréninkové úsilí, což samozřejmě velmi potěšilo všechny trenéry. Bez dřiny to v rychlostní kanoistice prostě nejde. Dokonce jeden benjamínek odjel svůj měřený dvoukilák se svojí 73 letou babičkou (vodáci prostě nestárnou :D). Odpoledne následovalo volné vyjetí.

So - Prší ! To nám ale nevadí, neboť nejsme z cukru. Kajakáři se s přehradou rozloučí singly a kanoisté zakončí tréninkový kemp jízdou na čtyřkánoi. Končíme zde obědem. Samozřejmě se pokusíme dostal se do HK co nejdříve, neboť je nám jasné, že se na nás všichni těšíte. Pro upřesnění příjezdu prosím volejte od 12,30 hod. na mobil 603 412 359, kde se můžete informovat o našem bližším příjezdu.

Konec ! Naopak, nic nekončí. Skončilo jen krásné soustředění, které jistě bylo jak pro závodníky i trenéry velmi přínosné. Mnozí z nás zjistili jaké máme máme rezervy a kde je třeba udělat nápravu. Téměř všichni z nás si zkusili jaké to je sáhnout si při tréninku na dno svých sil. 

Velký dík patří samozřejmě i všem rodičům, kteří své děti v rychlostní kanoistice podporují a pomáhají chodu oddílu.

Přejme si všichni hodně sportovních úspěchů v této sezoně.