Zimní běžecké soustředění - průběh :)

09.02.2016 18:54

Po bezproblémovém příjezdu a ubytování, jsme se hned v odpoledne vydali na sníh. O perfektně vysněžený areál se dělíme s běžkaři a biatlonisty. Po pondělním rozjetí už ani není poznat kdo je kdo :) Mám tím na mysli naši skvělou běžeckou techniku :) První trénink jsme zakončili skvělým protahováním a kompenzačním cvičením.

Út - odpoledne začalo pršet a tak jsme se rozhodli první část II. tréninkové fáze věnovat kruhovému tréninku. Po hodině perfektního cvičení, jsme vyrazili na sníh. Straší borci se v nádherné vyjeté stopě věnovali soupaži a a ti mladší kroužili na stadionu opět za účasti našich špičkových biatlonistů. Zítra zkušenější borci vyrážejí na Jizerku, kam je veze Honza Hásek se svoji svěřenkyní běžkyní Klárou Moravcovou, reprezentantkou a účastnicí OH v Soči. 

St - Dnes byli starší borci s Martinou na Bedřichově, kde si odběhli zhruba 20 km. Mladší borci nacvičovali s Davidem na stadionu a přilehlých tratích techniku broslení, ve které máme někteří stále velké rezervy. Velkou inspirací v technice bruslení by nám mohl být i neustále kolem nás kroužící a předjíždějící reprezentant v biatlonu Jaroslav Soukup. Odpoledne jsme všichni absolvovali měřený trénink. Někteří si velmi správně sáhli na dno svých sil. U některých se ještě našly rezervy. Odpolední fáze pokračovala kruhovým posilovacím tréninkem v posilovně, zakončená důkladným strečinkem.

Čt – Dnes ráno jsme se probudili do lehce zasněžené krajiny. Univerzální Skivo parafín se na čerstvém sněhu zrovna neukázal jako perfektní vosk, ale to nás nezastavilo a všichni jsme absolvovali náročný měřený trénink. Ten byl samozřejmě přizpůsoben věku a výkonnosti jednotlivých závodníků. Někteří borci předvedli výrazné zlepšení ve své technice, co následně projevilo na jejich konečných časech. Odpoledne máme naplánované volno. Samozřejmě připbyli další fotky. 

Pá - Slunečný den. Nádhera ! Dopoledne jsme se věnovali nácviku techniky bruslení. Následně proběhli štafety, nejprve bez hůlek a poté s hůlkami. Dopolední fázi jsme zakončili různými hrami na sněhu. Co si užili jak velcí, tak i malí závodníci. Odpolední fáze byla pro všechny zúčastněné velmi náročná. Běželi jsme měřené úseky do kopce. Tam si opravdu mohl každý sáhnout na dno. 

Fotky z tréninku jsou umístěné ve fotogalerii.

Pá - Za chvilku nás čeká poslední trénink. Bohužel. Všechno jednou končí .... 

Příjezd je plánován cca na 14,30 hod. k naší loděnici v Hradci Králové