Kajakář Truhlář vybojoval na Regattě v Piešťanech zlato

28.05.2019 14:43

Sedm medailí, z toho čtyři zlaté, získali mladí rychlostní kanoisté na mezinárodní regatě na Slovensku. V pořadí států, kterých se zapojilo patnáct, skončil český tým na čtvrtém místě. Závody měly původně proběhnout v Piešťanech, ale vzhledem ke zvýšení hladiny řeky se přesunuly do Bratislavy. I tam ale byla cesta na závodiště vzhledem k vodě dobrodružná pro auta i pro pěší.

bratislava spolecna

Českou výpravy pro mezinárodní závody tvořilo 22 závodníků. Původně měl tým být větší, jenže teprve v den odjezdu na závody, kdy už výprava byla na cestě, přišly zprávy o změně dějiště kvůli zvýšené hladině vody. „Na základě této informace bohužel zhruba polovina týmu na závody neodjela a věnovala se přípravě na nominační závod v Račicích,“ popsal trenér Karel Kožíšek. „Gratulace patří všem, kteří se s touto změnou poprali a dokázali získat popsané úspěchy.“

bratislava minarikNejúspěšnějším závodníkem byl kanoista Jiří Minařík. Bronzový medailista z loňských Olympijských her mládeže v Buenos Aires vyhrál mezi juniory závody na 500 i 1000 metrů a společně s Matyášem Bokočem, Vojtěchem Burdou a Vojtěchem Nováčkem získal zlato i na čtyřkanoi na pětistovce. Mezi dorostenci zvítězil na stejné trati čtyřkajak Miroslav Kapoun, Vojtěch Macháček, Filip Truhlář a Radek Valsa.

Stříbrnou medaili mezi dorostenci získali Tomáš Doktor, Šimon Janďourek, Adam Košnar a Vojtěch Neradil na čtyřkanoi na pětistovce. Junioři Vojtěch Nováček a Martin Večerka na deblkanoi vybojovali stříbro na kilometru a bronz na pětistovce.