soustředění Hracholusky - průběh

01.07.2016 14:46

Čt - Jak vidno z fotek v galerii, odcestovali jsme od loděnice v HK v plné náloži. Po předlouhé cestě jsem konečně (v 7 hod.) dorazili do cíle naší mise do rekreačního střediska Butov, na přehradě Hracholusky. Paní kuachařky nás ihned po příjezdu přivítali večeří. Po večeři jsme šli obhlédnou výšku a kvalitu vody v přehradě a byli jsem mile překvapeni. Následovalo vyložení materiálu a sundání všech lodí. Martinu Slezákovi opět děkujeme za bezpečnou a rychlou dopravu. Následovalo umístění mobilního mola (za což zhotoviteli velmi děkujeme) a složení katamaránu.

Pá - V noci nás poctil svojí návštěvou malinký přívalový deštíček, ale jelikož jsme měli vše uklizené a lodě vybalené a odvázané, žádné škody nenadělal. Po snídani se trenéři vydali na nákup vody a čerstvého ovoce. První dopolední fáze byla spíše na rozjetí. Každý z nás si vyzkoušel "novou vodu". Kanoisté svůj první trénink zahájili na čtyřkánoi. Po obědě následoval odpočinek a úprava některých lodí a pádel. Odpolení fázi každý závodník absolvoval na singlu, aby zjistil "jak na tom je". Robert si dokonce vyzkoušel, jaké to nasedat do kajaku na skalách, nebo't nedobrovolně zjistil teplotu vody v nádrži. Velmi příjemně tady překvapuje Lucka, která je za výrazné podpory Martiny schopna odjet celý trénink s kluky. Pochvala patří i Bártovi, který ukázal že pádlování proti větru není nic lehkého. Večer dorazil další kanoistický oddíl z Jablonce n/N a tak se nám tu přehrada začíná postupně "zaplˇnovat". 

So - vstáváme do lehce zamračeného sobotního rána, což nám absolutně nevadí, spíše naopak. Hladina je klidná jako zrcadlo a břehy jsou narvány rybáři, neboť je možnost chytat nonstop.

No takto perfektně to šlo celé dny ....

Soustředění bezpečně splnilo svůj účel. Krom nás byli na Butově ještě Chomutov, část Černožic, Kadaň, Králův Dvůr (Beroun), Jablonec. Následně přijela Plzeň a Sedlec. 

Často se mezi trenéry domlouvali i společné tréninky, což bylo pro závodníky velmi prospěšné.