Velká cena Sparty - výsledky

27.09.2015 19:52

Závody v naší matičce Praze lze vyhodnotit jako úspěšné. I přes malou účast závodníků z Hradce Králové naši borci opět zabodovali.

Bartoloměj Kot bohužel i přes velmi dobře rozjetou rozjížďku nepostoupil z důvodu zcela zásadní poruchy kormidla ke konci závodu na své lodi. Přesto všechno závod "nezabalil" a jako kanoista (pádloval pouze na pravé straně) dojel do cíle jako předposlední.

Artur Kot i přes velkou konkurenci, neboť startovali všichni benjamínci na C1 společně (bci A,B,C) dojel v rozjížďce na druhém místě, kde postoupil do mezijízdy. Dle pravidel rychlostní kanoistiky v platném znění, mohou benjamínci A startovat na velkých kanoích. Bohužel někteří trenéři i závodníci si pravidla vyložili po svém a někteří benjamínci B, jeli taktéž na velkých lodích. Artur z mezijízdy do finále bohužel nepostoupil, neboť skončil na nepopulárním čtvrtém nepostupovém místě. Chuť si ale spravil v závodě na 1 míli, kde mezi benjamínky B a C skončil na 2. místě. Na deblkanoi s Aronem Zuchou ze Žamberka pak obsadili pěkné 3. třetí místo.

Ze závodů uvede ČT 1 krátkou reportáž v pořadu Zprávy z regionů.